Information & Service

Flygbussar

På sommaren (13 jun – 12 aug) är Flyggbussarna aktiva, Aktuell tidtabell ››.

Frukost

I våra rumspriser ingår inga måltider men du kan alltid köpa vår ljuvliga frukostbuffé på Villa Borgen för 130 kr/person.
För att du skall få en så bra start på dagen som möjligt försöker vi jobba lokalt och ekologiskt i den mån det är möjligt.  Observera att vi inte har varma rätter.
Frukosten serveras mån–fre 07.00–10.00 samt lör–sön 08.00–11.00. Våra långa frukosttider på helgerna har vi givetvis för att du ska kunna ta det lugnt och sova ut riktigt ordentligt.

Handikappanpassning

Vandrarhemmet är ej handikappanpassat. Hiss saknas.

Historia

Vi har kunnat spåra att på denna adress har det bedrivits logirörelse sedan runt 1895. På den tiden kallade man det för resanderum och det som idag är vandrarhem var då alltså ett s.k. järnvägshotell på vilket resande inhystes i väntan på vidare transport ut på landet med tåg eller diligens eller med båt till fastlandet. Visbys tågstation låg alldeles utanför Söderport på den här tiden, den blå byggnaden mittemot ICA Atterdags idag.

Just pga fastighetens historia har vi behållit den gamla stavningen och heter Wisby Jernvägshotell. Järnvägen på Gotland lades ner i september 1960. Förmodligen upphörde uthyrningen av rum i huset något årtionde innan dess. I huset har det varit logiverksamhet igen sedan början av 90-talet då Visby AIK totalrenoverade huset och byggde 6 rum samt kök och duschar på plan två. Här hade de tidigare bedrivit kansli- och bingoverksamhet. 2003 övertog Gotlands Konferens & Turistservice AB såväl fastighet som verksamhet.

Hyrbilar och hyrcyklar

Receptionen hjälper gärna till med bokning av hyrbilar och cyklar.

In- och utcheckning

Incheckning från kl 15 ankomstdagen. Utcheckning senast kl 12 avresedagen.

Öppettider för receptionen:
April 07.00 – 15.00
Maj 07.00 – 18.00
Juni – Augusti 07.00 – 20.00
September 07.00 – 18.00
Övrig tid finns våra hotellvärdar på plats dagligen 07–15.

Vid ankomst på annan tid vänligen kontakta receptionen på tel 0498-203306 i god tid innan ankomstdagen. Vi tar ej emot kontanter, betalning sker med kreditkort.

Internet

Det finns tyvärr inget Wi-Fi på vandrarhemmet.

Kök & självhushåll

I det gemensamma köket kan du fixa dina måltider själv, här finns plats för 12 personer. Från köket finns även utgång till takterrass där du kan sitta och njuta av eftermiddagssolen.

För dig som föredrar självhushåll finns två mycket bra ICA-butiker nära vandrarhemmet. Går du till vänster då du kliver ut från vandrarhemmet hamnar du efter ca 5 min på Stora Torget där Torgkassen ligger. Detta är en mindre butik men de har stans bästa kött! Går du till höger och därefter ut genom Söderport kommer du till ICA Atterdags. Superfräsch butik med stort sortiment! Har även färdiglagat.

Parkering

På gården intill finns några parkeringsplatser vilka våra gäster kan boka för 150 kr per dygn.

Rökning och husdjur

Hela hotellet är givetvis rökfritt och husdjur får ej medtagas.

Transfer

Transport från hamnen med taxi kostar från 100 kr och från flyget ca 160 kr.

Åldersgräns

På vandrarhemmet är det 18-årsgräns, ID-kontroll görs på samtliga boende vid incheckning, personer 18-24 år får erlägga deposition som återfås vid utcheckning om inga missöden uppstått under vistelsen. Anläggningen förutsätter att alla gäster håller god ordning och att en trivsam och lugn miljö upprätthålls. Under vecka 29 får gäster mellan 18-35 år betala en depositionsavgift på 1500:- vid incheckning som återfås, om inga missöden uppstått, vid avresa.

Om Visby

Restauranger

Visby erbjuder ett rikt utbud av matställen, hela året! Här nedan är några förslag på krogar vi rekommenderar. Givetvis kan receptionen hjälpa dig med bordsbokning.

Hyrbilar och hyrcyklar

Receptionen hjälper gärna till med bokning av hyrbilar och cyklar.

Badhus

Nere vid kallbadhuset finns Visbys centralaste sandstrand. Här kan du bada från både brygga och strand.

Vill du ta en bastu och kanske motionssimma finns Solbergabadet, ca 15 min promenad från hotellet.

Avstånd

  • Affär: 400 m (livsmedel)
  • Centrum: 0 m
  • Flygplats: 3,5 km
  • Hamnterminal: 1,1 km
  • Bankomat: 400 m
  • Badmöjlighet: 400 m
  • Restaurang: 0 m